COMMERCIAL
CONVERSION FROM PRINTING
STORAGE FACILITY TO CO-
SHARED OFFICE SPACE
LOCATION
JALAN RIONG
KUALA LUMPUR
MALAYSIA
COMPLETED
MARCH 2016
AREA
7,378 SQFT
PROJECT TEAM
FARAH AZIZAN
MARK REGA
PHOTOGRAPHY
RUPAJIWA STUDIO

This was another intervention within the premises of Art Printing Works, or APW in Bangsar as part of its revitalisation. This involved converting an under-used storage space into a co-sharing office space called Uppercase.

The existing space had a mezzanine and was then used for storing leftover printing material from the printing facilities below. The roofs over the existing industrial trusses were insulated, the skin generally made good and a ring of various types of offices were planned around a central communal area. Sections of the roof panels were replaced with translucent roofing sheets to allow for natural light into the communal space.

Additional toilet and showering facilities were added on the external balcony that was connected to an open terrace, where existing ducts were re-appropriated into the balustrades.

Black tiles were custom-designed to be bespoke for Uppercase, as it reflected its corporate identity, which was provided by the clients.