RESIDENTIAL
ALTERNATION & ADDITION
LOCATION
DAMANSARA HEIGHTS
KUALA LUMPUR
COMPLETED
JAN 2017
AREA
7130 SQFT
PROJECT TEAM
ADELA ASKANDAR
DAPHNE YAP
SHAMIN SAHRUM
PHOTOGRAPHY
ADELA ASKANDAR
SHAMIN SAHRUM
Jelutong House is an extensive renovation project stitching together a newly built structure to the existing main house. The new structure, aptly titled as ‘The Annexe’ was built to accommodate the client’s children and their growing family. One of the main challenges faced was the stitching of the existing house, which was built in the 60’s, with the new structure seamlessly and respecting the original architecture of the main house, which was important to the client.

The main moves taken was to design a transition space between the existing main house and the Annexe. Where the two families can comfortably shift between private and shared spaces. Upgrading works on the main house tries to retain the charm and original features while making it contemporary. Thus, suitably bridging together two generations under one shared roof.

It presented Studio Bikin the unique opportunity to design what is essentially a house within a house.