RESIDENTIAL
CORNER
TERRACED LOT
RENOVATION
LOCATION
BANGSAR
KUALA LUMPUR
MALAYSIA
COMPLETED
2010-[ONGOING]
AREA
2100 SQ FT

The Kurau House is home to our small studio practice and an architect. Originally built in the 50s and located in one of the oldest suburban neighborhoods in KL, we retained as much of the existing character of the house for example the mosaic tiles and the fac╠žade of the house.

The original courtyard light well was reinstated at the back allowing for natural light and ventilation to penetrate through the house. A linear concrete extension built on the west fac╠žade houses the studio. A perimeter broken brick wall made of the recycled bricks from the walls taken down in the house demarcates the boundary. The metal grill fences that original sat on the perimeter wall were reused in the form of grilles for doors and windows in the house.

This was a house built on pure intuition coupled with a desire to experiment and push the boundaries of living with almost no internal walls within the house, that keeps the place in a constant state of flux and all allow the spaces to be multi-functional to suit the mix use it is subject to currently.