RESIDENTIAL
NEW-BUILD
DETACHED HOUSE
LOCATION
JANDA BAIK
PAHANG
MALAYSIA
COMPLETED
2012
AREA
2480 SQ FT

The brief called for a simple retreat on a 2.75 acre piece of land in Janda Baik, Pahang. It began with the idea of creating a fluid, open space that offered generous views to the beautiful orchard and fish pond. As the land was located in a village, it was also inspired by the traditional house on stilts, where the areas of informal social and repose were located on the ground floor and the more private spaces above.

As it was designed for the land owner and a possible elderly guest, the guest room was located on the ground floor and the master suite on the first, overlooking into the double-height living room and the view beyond. In order to maximize the views and cross-ventilation, both sides of the master suite have openable timber windows. Aligned to the Qiblat direction, each fac╠žade was designed with the view and sun movement in mind.