RESIDENTIAL
CORNER TERRACED
HOUSE RENOVATION
LOCATION
BANGSAR
KUALA LUMPUR
MALAYSIA
COMPLETED
2010
AREA
1800 SQ FT

The Tenggiri house shares its back to the Kurau house. It was our practices’s first housing project, done with much trepidation and excitement for a client who was willing to trust and take the risk in the hands of a young designer. The original house was mutilated beyond belief by its previous owner, and the challenge was to restore and yet breathe a new façade within an area that is characteristically old-school tropical in context.

The Tenggiri house shares its back to the Kurau house. It was our practices’s first housing project, done with much trepidation and excitement for a client who was willing to trust and take the risk in the hands of a young designer. The original house was mutilated beyond belief by its previous owner, and the challenge was to restore and yet breathe a new façade within an area that is characteristically old-school tropical in context.

A linear balcony extension along the western façade was added that forms the extension of the living room below. To give shade against the harsh western sun, an intricate weave of black ropes form a vertical trellis along the elevation. This allows creepers to grow and filter light and wind through the balcony.